Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Vácrátót linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Vácrátót képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: vacratot.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 80 db
 Althann Vendégház és Konferencia Központ Vác

Althann Vendégház és Konferencia Központ Vác

A Vác szívében lévő szállás- és vendéglátó hely, konferencia helyszín egyre inkább a vendégek kényelmét, igényeit tudja valóra váltani. A ház igénybe vehető családi ünnepekre, esküvőkre, házassági évfordulókra, keresztelő utáni agapékra is.

 Camelot Club Hotel és Étterem

Camelot Club Hotel és Étterem

Élvezze a csodás dunai panorámát, a jó dunai levegőt, vagy télen a kandalló lágy duruzsolását, miközben a gasztronómia remekeit fogyasztja. A tradicionális magyaros ízek mellett, a nemzetközi konyha különlegességei is megtalálhatók az étlapon.

A katolikus Rátót múltja

A katolikus Rátót múltja

Ezen az oldalon Vácrátót vallási múltjáról olvashatunk. Hogy hogyan alakult Vácrátót népessége a vallás szerint, egészen 1999-ig és azóta mi a jellemző.Az egyház vezető testülete - az egyháztanács - és a község vezető testülete - képviselőtestület - között jó és szoros a kapcsolat. Az eredményes együttműködést mindenképpen segíti az, hogy néhány személy tagja mindkét testületnek.

A katolikus vallásról

A katolikus vallásról

Vácrátóton egyetlen templom, méghozzá egy Római Katolikus Templom található. Az alábbi oldalon hasznos tájékoztatást kaphatunk magáról a katolikus vallásról, legfontosabb tételeiről és tanításarairól.

A kert hivatalos honlapja

A kert hivatalos honlapja

A 180 éves műemlék- és természetvédelem alatt álló romantikus tájképi kert hazánk leggazdagabb tudományos élőnövény gyűjteménye. Minden évszakban lebilincselő látvány 27 hektáron. Az eddig észlelt fészkelő madárfajok száma 62, a tavakban 22 halfaj él, 73 puhatestű (csiga és kagyló) állatfaj talált itt otthonra.

A kert térképe

A kert térképe

A vácrátóti Nemzeti Botanikus kert térképe, mely pontosan megmutatja mit és hol találhat az odalátogató vendég illetve vendégek. A főbejárattól kezdve, összesen 109 ' állomása' van. Emellett vaktérképet is találhatunk a kerttől, sőt a kerekesszékkel közlekedők számára is fel van tüntetve egy alternatív, ajánlott útvonal.

A község fekvése

A község fekvése

Vácrátót földrajzi fekvéséről, a község lakóinak számáról kaphatunk képet. Általa betájolhatjuk, hogy hol is helyezkedik el pontosan, és milyen települések veszik körül. Sőt még térképen is megnézhetjük azt, hogy Vácrátót hogyan is néz ki, milyen utcák vannak.

Aktuális időjárás

Aktuális időjárás

Tájékoztatást kaphatunk a község időjárásáról, tizenöt napos folyamatosan frissülő előrejelzéssel. Emellett, részletesebb információkat az aktuális hét időjárásáról. Sőt még meteorológiai jelzésekhez megfelelő öltözködési tippeket is kapunk.

Állatállomány

Állatállomány

A kert védett területe, gazdag és változatos növényanyaga különféle állatoknak is nagyszerű élőhelyet biztosít. A fészkelő madárfajok száma 62, a tavakban 22 halfaj él, 73 puhatestű (csiga és kagyló) állatfaj talált itt otthonra.

Hirdetés
Alt Tabán Panzió Vác

Alt Tabán Panzió Vác

A csodálatosan felújított Főtér és a Duna part közelében, csendes környezetben található a vendégház. Családias környezetben várja a pihenni vágyó vendégeket! Könnyen megközelíthető, parkolóhely biztosított.

Általános Iskola

Általános Iskola

A Vácrátóti Petőfi Sándor Általános Iskoláról kaphatunk bővebb információkat. Ki az igazgató, igazgató-helyettes, intézmény vezető, mennyi a férőhely szám, ezenfelül az iskola legfontosabb elérhetőségeit és nyitvatartási idejét mutatja.

Barlang Étterem és Pizzéria Vác

Barlang Étterem és Pizzéria Vác

Vác történelmi belvárosában, a Főtér középkori, kiemelt védettségű műemlék pincéjében működő exkluzív vendéglátó egység, amely az első váci pizzériaként 1990-től üzemel. Étlapjukról a mediterrán, és magyaros konyha ételeiből választhat, koktélbárjukban pedig széles italválasztékukból rendelhet.

Botanikus kert Wikipédia

Botanikus kert Wikipédia

A vácrátóti az ország legnagyobb botanikus kertje, egyben az élő növények leggazdagabb hazai gyűjteménye. A 27 hektáros kertben közel 13 000 növényfajt, illetve -fajtát mutatnak be. Gyűjtemények:fás szárú növények gyűjteménye,sziklakert,rendszertani gyűjtemény,üvegházi gyűjtemény.

Bottyán Pizzéria és Étterem

Bottyán Pizzéria és Étterem

Egy országos ételrendelő honlap. Rendelhetünk pizzát, salátát, sültet, desszertet, vagy más finomságot.Az ételszűrő segítségével egy kattintással kiválaszthatjuk a vegetáriánus, halas, csípős, vagy húsos ételeket. Vácrátótra a kiszállítás ingyenes.

Civil Hírportál

Civil Hírportál

Különféle híreket, cikkeket, érdekességeket olvashatunk a község életéről. Elsősorban a lakosoknak szóló fórum, de ugyanúgy az érdeklődőknek is ideális oldal. Tengernyi videóval, sport eredményekkel, közügyekkel.

Csomád

Csomád

Csomád (szlovákul Čomad) egy község Pest megyében, a Dunakeszi járásban. Budapesttől Fóton át az Őrbottyán felé vezető úton érhető el.Részei: régi Csomád, Akácos Lakóliget, Napsugár utcai lakópark, Levente utcai lakópark

Csomádi Evangélikus Templom

Csomádi Evangélikus Templom

A Csomádi Evangélikus Templom egy szakrális építmény. Késő barokk stílusban épült 1783-1784 között. A tornya 1799-1800-ban épült. Berendezés szerint klasszicista stílusú, főoltárral. Szabadon álló, körülkerített templom.

Tuti menü