Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Látnivalók Vácrátóton és a közeli térségeken képes leírás - Vácrátót.tlap.hu
részletek »

Látnivalók Vácrátóton és a közeli térségeken - Vácrátót.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: vacratot.tlap.hu » Látnivalók Vácrátóton és a közeli térségeken
Keresés
Találatok száma - 7 db
Csomádi Evangélikus Templom

Csomádi Evangélikus Templom

A Csomádi Evangélikus Templom egy szakrális építmény. Késő barokk stílusban épült 1783-1784 között. A tornya 1799-1800-ban épült. Berendezés szerint klasszicista stílusú, főoltárral. Szabadon álló, körülkerített templom.

Vácdukai kastély, kúria

Vácdukai kastély, kúria

Eredetileg egy kastély állt ezen a helyen, mely ismeretlen időpontban elpusztulhatott, azóta többször felújították, úrilakként később pedig nevelőotthonként szolgált. Ma a kúria magánkézben van, tulajdonosa: Víg János.

Váchartyáni Rudnay-kastély

Váchartyáni Rudnay-kastély

A Rudnay-(korábban Gosztonyi) kastély kora klasszicista stílusban épült feltehetően Isidore Canevale tervei alapján. A munkálatok körülbelül 1802-ig tartottak. A kastély állami tulajdonban van, jelenleg üres.

Váci Geológiai Múzeum

Váci Geológiai Múzeum

A Földanya Ékességei közérdekű muzeális földtani gyűjtemény Vácon, a Göncöl Házban. Ásvány- kőzet és ősmaradvány-példányokat bemutató állandó kiállítás. Az egyes tárlók más-más témákat dolgoznak fel, időrend szerint haladva. A kiállítás vezetőfüzetének segítségével az egyéni látogatók szakmai vezetés nélkül is jól elboldogulnak.

Vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert

Vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert

A vácrátóti az ország legjelentősebb, növény anyagban leggazdagabb botanikus kertje. A természetvédelmi területként is óvott 29 hektárnyi kert a benne lévő épületekkel, építményekkel, történeti kertstílusával egységben műemléki védettséget is élvez.

Vácrátóti Szentháromság-szobor

Vácrátóti Szentháromság-szobor

A vácrátóti templom mellett álló kőszobor 1780-ban épült, barokk stílusú. Magas hajlított ívű talapzaton, toszkán oszlopon, puttófejekkel díszített felhők közt Jézus, jobbjában a kereszttel, és az Atyaisten alakja. Köztük a földgömb, mögöttük a Szentlelket ábrázoló galamb.

Vácrátóti Vigyázó-Kastély

Vácrátóti Vigyázó-Kastély

A valódi Vigyázó-kastély az 1930-as évek végén lebontásra került. Abban az időben a kert rövid ideig egy pesti ügyvéd tulajdonában volt, ekkor a területen több átalakítást is végeztek. Ilyen átalakítás volt a kastélyépület lebontása, majd helyén a ma látható udvarház jellegű épület felépítése is az 1940-es évek elején. A kert teljes területe, beleértve a grófi időkből fennmaradt épületeket is, mint történeti kert, műemléki védettséget élvez.

Tuti menü