Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Nemzeti Botanikus Kert képes leírás - Vácrátót.tlap.hu
részletek »

Nemzeti Botanikus Kert - Vácrátót.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: vacratot.tlap.hu » Nemzeti Botanikus Kert
Keresés
Találatok száma - 7 db
A kert hivatalos honlapja

A kert hivatalos honlapja

A 180 éves műemlék- és természetvédelem alatt álló romantikus tájképi kert hazánk leggazdagabb tudományos élőnövény gyűjteménye. Minden évszakban lebilincselő látvány 27 hektáron. Az eddig észlelt fészkelő madárfajok száma 62, a tavakban 22 halfaj él, 73 puhatestű (csiga és kagyló) állatfaj talált itt otthonra.

A kert térképe

A kert térképe

A vácrátóti Nemzeti Botanikus kert térképe, mely pontosan megmutatja mit és hol találhat az odalátogató vendég illetve vendégek. A főbejárattól kezdve, összesen 109 ' állomása' van. Emellett vaktérképet is találhatunk a kerttől, sőt a kerekesszékkel közlekedők számára is fel van tüntetve egy alternatív, ajánlott útvonal.

Állatállomány

Állatállomány

A kert védett területe, gazdag és változatos növényanyaga különféle állatoknak is nagyszerű élőhelyet biztosít. A fészkelő madárfajok száma 62, a tavakban 22 halfaj él, 73 puhatestű (csiga és kagyló) állatfaj talált itt otthonra.

Botanikus kert Wikipédia

Botanikus kert Wikipédia

A vácrátóti az ország legnagyobb botanikus kertje, egyben az élő növények leggazdagabb hazai gyűjteménye. A 27 hektáros kertben közel 13 000 növényfajt, illetve -fajtát mutatnak be. Gyűjtemények:fás szárú növények gyűjteménye,sziklakert,rendszertani gyűjtemény,üvegházi gyűjtemény.

Galéria

Galéria

A kert galériájában kategorizált képek vannak az évszakoknak megfelelően felosztva. Külön album a tavaszi, nyári, őszi, téli képeknek. Emellett az üvegházak gyűjteményéről készült képeket tekinthetjük meg.

Növénygyűjtemény

Növénygyűjtemény

A vácrátóti botanikus kert az élő növények leggazdagabb hazai gyűjteménye.A kert gyűjteményébe tartozik a növényrendszertani gyűjtemény, amely 3000 virágos növényfajt és -fajtát vonultat fel, gyógy- és fűszernövények, valamin fák és cserjék.

Ökológiai és Botanikai Intézet     Könyvtára

Ökológiai és Botanikai Intézet Könyvtára

A könyvtár gyűjtőköre: Botanika, flóra, növényrendszertan, dendrológia, növényökológia, növénytársulások, funkcionális ökológia, erdők ökológiája, tájökológia, gyepek ökológiája, természetvédelem, a biológiai sokféleség megőrzése, ökoszisztéma szolgáltatások, növényzeti térképezés, éghajlatváltozás, zuzmókutatás, a tájhasználat története, botanikus kertek, kertészet.

Tuti menü