Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Vallás képes leírás - Vácrátót.tlap.hu
részletek »

Vallás - Vácrátót.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: vacratot.tlap.hu » Vallás
Keresés
Találatok száma - 4 db
A katolikus Rátót múltja

A katolikus Rátót múltja

Ezen az oldalon Vácrátót vallási múltjáról olvashatunk. Hogy hogyan alakult Vácrátót népessége a vallás szerint, egészen 1999-ig és azóta mi a jellemző.Az egyház vezető testülete - az egyháztanács - és a község vezető testülete - képviselőtestület - között jó és szoros a kapcsolat. Az eredményes együttműködést mindenképpen segíti az, hogy néhány személy tagja mindkét testületnek.

A katolikus vallásról

A katolikus vallásról

Vácrátóton egyetlen templom, méghozzá egy Római Katolikus Templom található. Az alábbi oldalon hasznos tájékoztatást kaphatunk magáról a katolikus vallásról, legfontosabb tételeiről és tanításarairól.

Miserend

Miserend

Az oldalon Vácrátót templomának miserendjéről kaphatunk bővebb információkat, mint a nyári mint a téli nyitva-tartásról. Emellett a templom történetéről, a felújításokról olvashatunk, sőt azt is megtudhatjuk, hogy 1958 óta műemlékként elismert.

Templom

Templom

A barokk stílusú templom 1743-1745 között épült.Egyhajós, nyújtott szentélyű. Főhomlokzati fülkéiben olyan szobrok láthatóak, mint a homlokzat elé ugró tornyon a Pieta, az oldalakon Szent Rókus és Szent Flórián.

Tuti menü